ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

english german

«Δεν την κληρονομούμε…δανειζόμαστε τη γη από τα παιδιά μας.» (Γνωμικό ινδιάνων Β. Αμερικής)

 

Η Μαριλένα Παπαναστασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Έως το 1989 έζησε στην Γερμανία, όπου σπούδασε βιολογία, ειδικεύτηκε στην ανοσολογία (PhD) και ως διδάκτωρ εργάστηκε στο γερμανικό πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στην Ελλάδα σε ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία ως ερευνήτρια ανοσολόγος. Έζησε 4 χρόνια στη Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη μέχρι η δουλειά της να την γυρίσει για 1 χρόνο πάλι στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας ένα παλιό όνειρο, την ψυχονευροανοσολογία, η πορεία της την οδήγησε  στο Λονδίνο, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία από την εργασία της σε χώρους που πρόσφεραν ψυχοθεραπευτική στήριξη.

Στην ουσία όμως ήταν η συνεχής της αναζήτηση για ενωτικά μοντέλα. Από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον της το είχε κερδίσει η έρευνα των «κρυμμένων κόσμων», είτε αυτό ήταν ο κόσμος κάτω από το μικροσκόπιο, ο βυθός της θάλασσας, το διάστημα, αλλά και ο κρυφός κόσμος της ανθρώπινης ψυχής. Της κάθε ψυχής, γιατί ξέρει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένας μοναδικός συνδυασμός χαρακτηριστικών και απαιτεί την εντελώς ατομική του θεραπευτική προσέγγιση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασχολήθηκε και με διάφορες μορφές ολιστικής θεραπευτικής, την οποία και εξασκούσε παράλληλα με την πανεπιστημιακή της δραστηριότητα.

Η επιλογή να αφήσει μια πολύ καλή δουλειά για να υλοποιήσει ένα όνειρο, ήταν από τις καλύτερες της ζωής της!

Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την θεραπευτική δουλειά με άτομα και ομάδες.  Διεύθυνε για ενάμιση χρόνο ένα Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας για κοινωνικά ευπαθή άτομα (Τσιγγάνοι - Ρομά). Στη συνέχεια ανέλαβε την διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ψυχικής υγείας σε εμπόλεμες περιοχές (Μέση Ανατολή, Ιράκ και Αφγανιστάν) όπου και έζησε για 2 χρόνια.

Από τα μέσα του 2006 ζει πάλι στην Αθήνα και συνεχίζει να εργάζεται με ατομικές συνεδρίες, ομάδες και σεμινάρια στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Ταυτόχρονα ολοκληρώνει και ένα μάστερ στην συνθετική ψυχοθεραπεία και παρακολουθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και σε άλλους ψυχοθεραπευτικούς χώρους, ταιριαστούς στην δικιά της κατεύθυνση, που είναι η υπερπροσωπική ψυχοθεραπεία.

Πιστεύει ότι ένας επιστήμονας, και ειδικά κάποιος επαγγελματίας Ψυχικής Υγείας, δεν είναι δυνατόν ποτέ να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του. Οι δυνατότητες απόκτησης νέας γνώσης αναπτύσσονται με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό που έχει πια και η ζωή μας.

Eίναι μέλος επιστημονικών, ιατρικών και ολιστικών ομοσπονδιών μια και το μοίρασμα και η ανταλλαγή πληροφοριών είναι ο καλύτερος τρόπος για να μένει κανείς σε ροή με την εξέλιξη.

 

Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)

Άρθρα / Κείμενα

Εμπειρία στην ολιστική θεραπευτική (στα αγγλικά)

Εθελοντισμός (στα αγγλικά)

 

 

dreamgate